Over mij

De liefde voor muziek zat er al vroeg in. Op mijn zesde ben ik begonnen met pianospelen; als tiener deed ik ervaring op in de hafabra-wereld tijdens mijn lidmaatschap aan het Nationaal Jeugd Harmonie Orkest. Als klarinettist van dit orkest heb ik ruim vijf jaar aan radio- en tv-opnames door heel Nederland meegewerkt en tournees door Spanje, Bulgarije, Duitsland en de VS ondernomen.

Na mijn studie aan het Maastrichts conservatorium, waar ik Cum Laude ben geslaagd, heb ik mij via diverse bands op de lichte muziek toegelegd. In de coverband No Tuxedo was ik 15 jaar de vaste toetsenist. Hierna ben ik mij meer en meer gaan specialiseren op het gebied van begeleiding van solisten, ensembles maar ook harmonie- en fanfare-orkesten.

De afgelopen jaren ben ik vooral te vinden in de Nederlandse theaters waar ik als begeleider/pianist en toetsenist actief ben. Ik ben vaste pianist van Jack Vinders en in Nederland vaste pianist/orkestleider van Mirusia (de Australische sopraan van André Rieu), waarmee ik in 2017 en 2018 tijdens twee theatertournee’s door Nederland en in Australie te zien was.

Met enige regelmaat begeleid ik als pianist Ernst Daniël Smid, Suzan Seegers en Dyanne Sleijpen. Met Maurice Hermans (de zoon van) heb ik meegewerkt aan twee theatertoernee’s door Nederland en België.

Sanne Gloria Verboom begeleid ik als pianist en tegenspeler in de voorstelling “Yes we can’t” (halve finale Cameretten in 2018). In het theaterseizoen 2020-2021 zal ik voor het eerst te zien zijn in de eigen voorstelling “Nu wordt het Mennens”.

Vocalisten/Musici waar ik daarnaast mee samenwerk of samengewerkt heb zijn o.a, Paul Potts, Ellen Evers, Esmee Dekker, Paul de Leeuw, Cor Bakker, Tamara Hoekwater, Chaira Borderslee, Renée van Wegberg, René van Kooten, Bart Kaell, Mario Feltman, Dewi, Janine Kitzen, Fenna Ograjensek, Schintaler, Lori Spee, Gé Reinders, Ben Verdellen, Beppie Kraft,, Anita Meijer, Karin Bloemen, Brigitte Heitzer, Martin Hurkens, Laura Lynn, Christof en Lindsay, Jan Vayne, Sophie Velthuizen, Ben Cramer, Desiree Manders, Pussycat, Gé Titulaer, Arwin van der Kluft, Joke van der Hoek, Geralt van Gemert en Linda Smeets. Ik ben veelzijdig en flexibel inzetbaar op dit gebied.